game of thrones book timeline

Det finns en Kronologisk lista över betydande händelser I A Song of Ice and Fire Book -tidslinjen. Dessa händelser förekommer i de två första böckerna som vi känner dem. Från denna information noteras vissa händelser för framtida referens.

Bok 1

Boken börjar med händelserna på den långa sommaren, där Cersei Lannister flyr från King's Landing. Theon Greyjoy och hans kollega Ironborn sammanfogar mot Cersei och hennes son, kung Robert. Detta dödar sin mor och syster medan Cersei flyr till staden Pentos. Theon och hans allierade bekämpar Cerseis lojala vakter och vinst.

Bok 2

Nästa del av boken beskriver inbördeskriget. Denna konflikt involverar Dorne -banners och det röda bröllopet. Sansa, som var närvarande vid det röda bröllopet, flyr till staden Stormwrack, där hon går med Ser Lorath, Joffrey och Tormen. Som medlem i House of Aerion är Sansa ansvarig för döden av kung Roberts spädbarnsson, prins Doran. En annan viktig händelse är början på de fem Kings Wars. Theon, Joffrey, Tommen och Myrcella lämnar för att söka efter den saknade Robert. I början av boken går de med i krafterna i Aerion och tar Roberts spädbarnsson, Renly. Han utses snart till King efter att Cersei dör i förlossningen. Renly fångas av Aerions män, som sedan fortsätter att bränna Stormwracks huvudstad. Renly lyckas fly, men han arresteras av Brien, som sedan ansluter sig till Wildlings.

Bok 3

Händelserna i den tredje boken äger rum under Roses War. Targaryens sidade med Grejoyners, medan generalen allierade med House Martell. Efter ett långt krig fick Targaryens så småningom kontrollen över huset Martell och blev den mest kraftfulla makten i Westeros. De kunde emellertid inte helt hindra House Martell från att lova lojalitet till Targaryens.

Bok 4

Händelserna i den fjärde boktidslinjen finns främst i Essos. En ny central karaktär, den dorndra prinsen Dragongos, anländer och Cersei tvingas gifta sig med honom. Cersei försöker övertyga honom att lämna kontinenten i böckerna, men han vägrar och säger att hans far, nattkungen, väckte honom att styra som kung. Efter detta samtycker drottning Cersei för att tillåta äktenskapet, och de har omedelbart en son, Renly.

Bok 5

Den femte boken i serien, en fest av kråkor, äger rum i de fria städerna efter en högtid av rosor, men innan händelserna i Game of Thrones äger rum. Denna bok fokuserar på uppkomsten av Wildling -stammarna i Freys och Wildling Lord Tyburn som förenas mot Targaryens. Händelserna i en fest med kråkor förekommer också under King Cerseis graviditet med sin son, Renly. I den femte boken avslöjas emellertid att Cersei var den som bestämde sig för att gifta sig med Tywin, eftersom kung Cerion inte ville riskera säkerheten för sin ofödda son. Dessutom boka tidslinje visar att Renly inte dödades vid det röda bröllopet och fick istället en mystisk gyllene krona som han använde under de kommande tio åren. De TV -serie och bokserien Båda innehåller en omfattande tidslinje, som designades av showens regissör, ​​Robert Weiss. Weiss har tagit sig tid att noggrant skapa en detaljerad tidslinje för händelserna som inträffar under hela showen och alla dess karaktärer. Dessutom har han tagit sig tid att göra en tidslinje som kan konsulteras för dem som inte känner till karaktärerna och händelserna. För många bokläsare är det värdefulla verktyg som hjälper dem att bättre förstå och uppskatta verken. Game of Thorns, eller en Song of Ice and Fire, som det också är känt, har mycket historia och detaljer som kommer att ge fansen timmar av underhållning.
Book timeline