Positive Effects of Playing Video Games
Videospel har funnits länge. Vi vet alla att de kan vara beroendeframkallande och våldsamma, men det finns också många fördelar med att spela videospel. Videospel stimulerar kreativitet, förbättrar samordning och problemlösningsfärdigheter och lär oss om oss själva på sätt som inga andra medier kan. Den här artikeln kommer att utforska de goda aspekterna av videospel samt hur man använder dem terapeutiskt.

Erbjuder videospel fördelar?

Många tror att videospel alltid är våldsamma och beroendeframkallande, men detta är inte alltid fallet. Det finns många typer av spel som kan lära dig om dig själv. Videospel med en stark historia tenderar att ge oss inblick i komplexa känslor som ilska och depression samtidigt som vi ger oss empati för andra som kan genomgå en liknande upplevelse. Videospel kan också stimulera kreativitet, förbättra samordning och problemlösningsfärdigheter och hjälpa till att övervinna ångest och PTSD. De kan också hjälpa till med Symtom på ADHD eller autism samt tillhandahålla fysioterapi för rotationsskador eller funktionsnedsättningar.

De positiva effekterna av att spela videospel

Videospel kan verka som en stor del av våra liv, men de positiva effekterna av videospel förbises ofta eftersom de är så svåra att se. Videospel kan vara underhållande, men ännu viktigare, de kan vara mycket terapeutiska. De kan också förbättra samordning och problemlösningsförmåga. Videospel har också olika syften med många olika typer som har många fördelar för människor som spelar dem.

Spelare har bättre sociala färdigheter

Människor som spelar videospel tenderar att ha mer social kompetens och bättre sociala färdigheter än icke-spelare. Detta är troligtvis för att de kan interagera med många olika människor genom spelvärlden. De kan också vara bättre på ordförråd, stavning och meningsstruktur på grund av ordförening i videospel. Dessutom framställs spelkaraktärer ofta som olika eftersom många spel har en berättelse med flera karaktärer som inte är baserade på ras eller kön.

Spel hjälper dig att bli mer ihållande

Att spela videospel är ett bra sätt att finslipa din uthållighetsnivå. Du måste vara ihållande att spela videospel och fortsätta spela dem. Om du ger upp för snabbt, kan du inte njuta av spelet-det är bara kul om du pressar igenom! Spelet kommer att vara mer enkelt när du tränar tillräckligt hårt för att komma förbi de utmanande delarna. Videospel kan också hjälpa till att förbättra din förmåga att utföra uppgifter som inte är lika roliga eller inte lika intressanta. Till exempel kan saker som sysslor och läxor verka tråkiga när de inte verkar roliga, men de är inte så dåliga med uthållighet.

Ett roligt sätt att lära sig

Jag är säker på att du har sett någon spela ett videospel om matematik eller något annat ämne de inte tycker om. Tja, kanske har du till och med spelat en! Spelar videospel är ett roligt sätt att lära sig om saker som inte intresserar oss på samma sätt men som ofta är nödvändiga för skolan. Videospel kan vara ett interaktivt och engagerande sätt att lära sig om matematik, vetenskap, historia och engelska. De tillhandahåller också information som vi kanske inte får på skolliknande social etikett eller etik.

Vara mer aktiv fysiskt

Videospel kan få dig upp och flytta på ett sätt som andra typer av spel eller aktiviteter inte kan. Vi måste flytta runt för att hålla oss friska och spela spel är ett bra sätt att göra det. När du spelar videospel kommer du att vara mer benägen att stå upp och gå runt i rummet. Du kanske till och med vill gå ut lite! Att spela videospel kan ersätta alla behov av TV -tittande när det får din puls upp. Det uppmuntrar också en sund vikt. Om du redan tittar på TV på datorn eller telefon-försöket spelar ett spel istället.

Förbättra din vision

Videospel kan också hjälpa vår vision! Att spela vissa videospel som kräver att du spårar ett rörligt objekt eller undviker en motståndare, som Doom, kan hjälpa din förmåga att fokusera. Videospel med massor av ljusa färger och mönster kommer också att förbättra din vision-och de är mycket roligare än att titta på diagram! Videospel kan hjälpa till att förbättra din vision, särskilt om du är nära synd. Det kräver emellertid att fokusera på en liten artikel under långa perioder och inte bli trött eller irriterad. Detta tillstånd uppstår när dina ögon inte kan justera sig tillräckligt för att se föremål långt borta från dig utan att bära glasögon eller kontakter.
MinecraftVideo game