How to Relieve Stress – Simple Ways to Enjoy Lifewalking man wearing jeans and rubber shoes
Vi vet alla att stress är dålig för vår hälsa och lycka. Men vad händer om vi kunde hitta ett sätt att lindra det naturligt? Att gå kan vara svaret. Forskning visar att promenader har många fördelar, inklusive förbättrad mental hälsa och fysisk hälsa. Det erbjuder dig också tid att rensa huvudet och koppla av. För dem som behöver mer anledning att gå en promenad, här är några skäl till att promenader är bra för din hälsa!
Att gå hjälper till med viktminskningsmål När du går snabbt (3 miles per timme) bränner du cirka 400 kalorier i timmen. Det räcker för att kompensera det mesta av skillnaden mellan överätning vid en måltid eller ta in för få kalorier varje dag! Och eftersom promenader bränner fett, kommer du också att ta ett stort steg mot att hälsosamt gå ner i vikt. Walking är en energigivande paus Att ta korta promenader under hela dagen ger dig skur av energi och gör uppgifter mindre tråkiga. Dessutom är det en bra ersättning för kaffe eller andra snabba pick-me-ups eftersom det inte lämnar dig med ett dopp i energi senare. Walking förbättrar ditt humör En hälsosam mängd fysisk aktivitet kan hjälpa till att underlätta depressionsymtom och hindra dem från att komma tillbaka. Så om du känner dig ner, släpp det du gör och gå en promenad!

Vad är stress?

Stress är ett skadligt tillstånd som påverkar våra kroppar. När människor är stressade släpper deras kroppar adrenalin och kortisol i blodomloppet för att förbereda din kropp att slåss eller fly från fara. När detta händer ofta kan det bli stressande! Våra kroppar är utformade för att hantera stress som en kortvarig händelse. Men om vi befinner oss i stressande förhållanden regelbundet kan det påverka vår hälsa avsevärt.

Hur påverkar stress oss?

Många hälsotillstånd har kopplats till stress. Till exempel kan stress orsaka huvudvärk, nervositet och sömnstörningar. Dessutom visar studier att stress också kan öka din risk för hjärtsjukdomar, stroke och högt blodtryck. Kvinnor som upplever stress är också mer benägna att utveckla depression än män som tål ihållande stressfaktorer i sina liv.

Hur kan jag lindra stress?

Att upptäcka hur du känner dig när du är stressad hjälper dig att lära dig nya sätt att lindra spänningar och slappna av ditt sinne och kropp. Tyvärr påverkar stress människor annorlunda, så det finns inget universellt sätt att lindra stress för alla. Stresslindring kan vara så enkel som att gå genom parken eller lyssna på musik du tycker om. Du kan också försöka journalisera dina tankar och känslor om vad som stressar dig för att få saker från bröstet. När det är möjligt, prata med familj och vänner som kan ge tröst under stressande tider.
  • Här är enkla sätt att lindra din stress:
  • Tillbringa tid med vänner och familj
  • Sök en hobby eller aktivitet du tycker om
  • Träning för att släppa spänningar och öka humöret
  • Ta en paus från arbete och sociala skyldigheter
  • Läs en bok eller tidning medan du ligger ner
  • Prova yoga, djup andning eller meditation
  • Titta på roliga filmer eller läs skämt online
  • Besök en terapeut eller rådgivare
  • Skapa en stresshanteringsplan
  • Prata med någon om vad som stressar dig
  • Få ett deltidsjobb eller hitta hobbyer som ger dig glädje och lindra spänningen
Relieve stress