The Benefits of Watching Movieswoman using laptop with lights offCurly woman covering face with hands while lying on the bed with scattered imageshand's holding baby's feet
Människor har tittat på filmer sedan skapandet 1895. I över hundra år nu har de varit efterfrågade över hela världen, och människor verkar inte få tillräckligt med dem. Men vad är fördelarna med att titta på filmer? Det är inte bara en form av underhållning, utan vi kan också använda den för utbildningsändamål. Genom att titta på filmer kan vi Lär dig mer om upplevelserna och synpunkterna av andra. Vi kan se saker annorlunda efter att ha sett samma händelse ur ett annat perspektiv.

Varför älskar vi filmer?

När Moviemakers skapar filmer tenderar de att framställa situationer som kan komma över som extrema eller överdrivna. För det mesta är det omöjligt att uppleva samma spänning och spänning som vi har när vi tittar på dem på en stor skärm i komforten i vårt eget hem. När de ser dessa scenarier spela på skärmen, skrattar de flesta åt dem istället för att känna att dessa handlingar är omöjliga. Vissa människor kan dock ta saker för långt. Till exempel, när de tittar på skräckfilmer, kanske de inte kan sova på natten och rädda för mörkret. Vissa individer bestämmer sig för att återskapa något som de har sett i en film; Detta kan också inspireras av musik - det handlar inte alltid om specialeffekterna.

Fördelarna med att titta på filmer

Som nämnts tidigare finns det flera fördelar med att titta på filmer. Det kan hjälpa till att förbättra minnet och sägs också göra dig mer kreativ. Den information vi ser på storskärmen kvarstår hos oss under en god tid; Det visas inte bara eller försvinner slumpmässigt i våra huvuden. Här är fem betydande fördelar med att titta på filmer:

Lindrar din stress

Att titta på filmer kan vara ett bra sätt att komma bort från ditt vanliga liv. Genom att avleda vår uppmärksamhet mot något annat en liten stund hjälper det oss att slappna av; Vi kan glömma de dåliga sakerna som har hänt i våra liv i minst ett par timmar. Det sägs också hjälpa dem som känner sig ledsna, deprimerade eller upprörda. En studie fann att att titta på en film kunde minska stresshormonet kortisol med upp till 27%. En annan visade att titta på komedifilmer kan göra dig lyckligare och mer avslappnad totalt sett.

Förbättrar din koncentration

Om du är någon som har problem med att fokusera och hålla på uppgift kan titta på filmer hjälpa till att utveckla dina koncentrationsförmågor. Med ett tillströmning av visuell stimulering driver vi våra hjärnor för att arbeta hårdare för att ta allt i; Detta inkluderar historien och de andra elementen vi kan se på skärmen. Så ju mer tid och ansträngning du lägger uppmärksamhet, desto bättre är du på att fokusera på vad du än är intresserad av. Så hur påverkar att titta på filmer vår förmåga att koncentrera sig? När en ny bild visas måste vi fokusera på den under en viss tid innan du går vidare till något annat; Detta hjälper oss att rikta vår uppmärksamhet. Vi kan också ta det vi har lärt oss av en film och tillämpa den på resten av vårt dagliga liv; När vi utsätts för specifika situationer tillåter det oss att reagera eller svara utan att tänka på varje steg som är involverat i processen.

Förbättrat minne

Hur ofta har du pratat med någon, och de börjar berätta en historia som du redan kan visualisera i ditt sinne? Detta händer eftersom vi har sett samma scener om och om igen. Filmer tillåter oss att få visuella ledtrådar om saker som kan vara svåra att förstå, vilket gör dem lättare att komma ihåg. Det är också en av anledningarna till att så många människor gillar att lära sig främmande språk; Det finns massor av filmer med undertexter tillgängliga för flera språk vid varje given tidpunkt. Lärande är en integrerad del av att titta på filmer; Det låter dig lära dig något nytt eller utöka din kunskap om ett ämne. Dessutom, att utsättas för olika idéer, koncept eller scenarier, ger oss utrymme för möjligheter genom att fatta kreativa beslut baserat på våra observationer. Vissa experter rekommenderar att du tittar på en viss film upprepade gånger för att förbättra ditt minne; Du börjar komma ihåg saker du inte ens märkte tidigare. Det är inte ovanligt att individer tittar på samma film flera gånger varje år, särskilt Om det är en av deras favoriter.

Förbättrar din kreativitet

Att titta på filmer gör att vi kan lära oss något nytt utan att behöva göra något av benen själva. De idéer vi stöter på presenteras på sätt som kan vara svåra eller omöjliga att uppleva någon annanstans. Dessa inkluderar vetenskapliga begrepp såväl som psykologiska beteendemässiga frågor - det gör att vi kan tänka på dessa typer av ämnen ur ett annat perspektiv utan att känna att vi tar allt till nominellt värde eller isolerar oss från andra som skiljer sig åt. Att titta på en film gör att vi kan sätta oss i någon annans skor och se hur de reagerar eller svarar; Detta kan hjälpa oss att känna oss mer kopplade till andra. Detta beror på att vi möter likheter mellan vårt eget dagliga liv och de karaktärer som visas på skärmen. Det kan också göra det lättare att empati - de saker de upplever utgör en känslomässig koppling mellan dem och oss, vilket gör det lättare för oss att förstå deras situation bättre (om det görs korrekt).

Ta med din familj närmare varandra

Att titta på filmer med din familj kan vara både fördelaktigt och roligt. När du tittar på en film tillsammans tillåter den varandra att arbeta mot ett gemensamt mål eller lösa ett problem för att upptäcka slutet; Detta uppmuntrar dig att arbeta närmare varandra. Det kan också hjälpa till att utveckla kommunikationsförmågor på en nivå som är bekväm för alla inblandade. Vi kan göra det tillsammans utan att spendera för mycket pengar, vilket gör det till ett attraktivt alternativ. Det beror på att du inte ens behöver gå ut för att ha kul. När du tittar på filmer hemma med dina nära och kära finns det inga tidsgränser - det ger dig flexibiliteten att fortsätta tills alla är nöjda.

Lärar lektioner

Vissa filmer ger oss lektioner om livet och hur vi ska reagera när olika situationer uppstår; De inspirerar diskussioner och ger oss en chans att dela våra åsikter. Dessutom ger dessa filmer oss förtroende när vi fattar beslut om vad vi går igenom; Det gör att vi kan känna att andra människor hade upplevt liknande problem tidigare och lyckades lösa dem (som visas i filmen).

Lär dig mer om andra kulturer

Du kanske blir förvånad På hur många människor som lever olika liv från oss och har olika perspektiv på saker. Det är svårt för oss att lära oss om andra på ett fördelaktigt sätt om vi inte utsätts för deras kultur - att titta på filmer gör att vi kan utforska saker som annars kan vara svåra att förstå. Detta inkluderar att lära sig viktig information, till exempel hur det skulle vara att leva under ett diktatur eller till och med någonstans där rasdiskriminering är vanligt. Det kan också ge dig insikt i olika språk, seder och religiösa övertygelser; Du kommer förmodligen att få reda på att det finns aspekter av livet som de genomgår liknande din egen (som att äta med pinnar). Att kunna relatera dessa kulturella skillnader till dina egna upplevelser hjälper dig att bättre förstå andra människor i allmänhet.
BenefitsWatching movies