Video Games as Stress Reliever – Does it Work?
Videospel kan vara ett bra sätt att minska stressen. Det är viktigt att notera att inte alla videospel har samma effekt på alla. Men några av de mer populära involverar racing eller sport, som ger en känsla av konkurrens; Det finns också en tilltalande känsla av att kunna kontrollera din miljö utan några verkliga konsekvenser som kan vara både avkopplande och roliga. De flesta kommer att komma överens om att spela videospel minskar stressnivåerna eftersom det tar bort deras tankar, till exempel arbete eller skola. Men forskning har visat att även efter att ha spelat i bara 15 minuter minskar hjärtfrekvensen hos vuxna när de spelar videospel. Stressiga tankar minskas eftersom du fokuserar på något annat än vad som stressar dig i din vardag.

Videospel som stressavlastare

Videospel som stressavlastare kan arbeta på många olika sätt. Vissa videospel, som racing och sport, ger spelare en känsla av tävling. Dessa har inte heller några verkliga konsekvenser, som kan vara både avkopplande och roliga för spelaren. Andra spel involverar mer strategi eller problemlösning. Denna typ av spel kommer att kräva mer fokus på uppgiften. Dessa typer av spel kan hjälpa människor att utveckla färdigheter och strategier för stressavlastning när de används på lämpligt sätt.

Människor förlitar sig på videospel för att minska stress

Vissa människor tycker att de kan få sina bekymmer till videospel utan någon följd av den verkliga världen - detta kan lindra viss stress i de fall där det är stressande eller smärtsamma problem. Andra människor kan upptäcka att ett videospel kan hjälpa dem att utveckla sina problemlösningsstrategier eller på annat sätt ge insikt i sina problem, vilket hjälper till att minska stressen. Många tycker att de kan lindra stress genom att slå spelet - det kan vara så enkelt som att vinna ett lopp eller sportspel, men många spel slutar inte i seger. Människor gillar dessa typer av spel eftersom de låter dem utveckla strategier för att övervinna utmaningar, även om det tar flera försök.

Ett sätt att distraktion

Videospel kan också vara en distraktion. Men människor kommer att upptäcka att de inte behöver tänka på sina problem när de spelar videospel - istället gör det möjligt för dem att fokusera på spelet och njuta av upplevelsen. Vissa människor tycker att de inte kan fokusera på något annat än videospelet när de är engagerade i vissa videospel. Detta kan vara distraherande när en person försöker slutföra arbetet eller delta i en social aktivitet, men det kan också vara till hjälp för vissa människor.

Något undantag

Vissa videospel kommer förmodligen inte att minska stress för varje spelare. Medan vissa typer av spel nästan alltid har en stressreducerande effekt, kan andra vara olika för varje individ. Till exempel kan människor som redan är benägna att ilska eller aggression upptäcka att dessa spel gör dem mer aggressiva i verkliga situationer. Det är viktigt att notera att många människor finner lättnad från stress när de spelar videospel betyder inte att det kommer att fungera för alla. Ett bra spel Hjälper dig att avveckla efter en hård dag och återhämta sig bättre efter stressen i ditt jobb eller familjeliv. Det är alltid svårt att koppla av, men videospel hjälper mig att få ett mentalt tillstånd där jag kan koppla av.

Några sista tankar

Videospel är ofta ett gynnsamt sätt att minska stress, men det är viktigt att vara medveten om de potentiella nackdelarna. Många videospel kan vara beroendeframkallande, så det är nödvändigt att kontrollera din tid att spela. Videospel är ett roligt och underhållande sätt att minska stress. Många videospel erbjuder ett sätt att fly från dina dagliga spänningar och hjälpa dig att varva ner, men det är viktigt att vara medveten om de potentiella farorna.
Stress relieverVideo games